Asbestinfo > nieuwsberichten

Afvalbeheerder IVM haalt voortaan gebonden asbest aan huis op

7 december 2019

Zit er nog gebonden asbest in je huis? En ben je van plan die binnenkort te verwijderen? Dan kan je op IVM rekenen om de gevaarlijke stof op te halen. Vanaf het voorjaar van 2020 is het mogelijk een afspraak te maken met de asbestafdeling van de intercommunale.

Asbest ruimen is één ding, maar veel mensen weten niet goed wat ze daarna met het materiaal aanmoeten. Daar speelt IVM op in. Voor 30 euro komt het bedrijf verpakte gebonden asbest ophalen. Denk daarbij aan dingen als golfplaten, schoorstenen, dakleien en bloembakken uit asbestcement. De intercommunale zorgt zelf voor beschermend materiaal en een zak om de stof te vervoeren.

Wil je graag een afspraak? Bel of mail dan naar IVM. Ook voor algemeen advies over asbest geef je maar een seintje. De firma is actief in Aalter, Eeklo, Evergem, Kaprijke, Knesselare, Lievegem, Maldegem, Sint-Laureins, Deinze, De Pinte, Gavere, Merelbeke, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte.

Natuurlijk blijft het mogelijk naar het recyclagepark te gaan met je asbest. Beschermend materiaal en vervoerszakken zijn daar te koop. Zorg er ook hier voor dat de schadelijke stof goed verpakt is.

Gestapelde asbestplaten


DELEN

Logo